• -7,00 zł
Ból trawienia
Poprzedni
Następny
Ból trawienia

Ból trawienia. Diety w chorobach przewodu pokarmowego

Justyna Pardyka
  • ISBN: 978-83-8043-792-0
  • EAN: 9788380437920
  • Okładka: miękka
  • Wymiary: 165 x 220 mm
  • Ilość stron: 304
  • Waga: 0,46
  • Rok wydania: 2022
  • Wydawca: Wydawnictwo M

Cierpisz na zespół jelita drażliwego, refluks, SIBO lub inna chorobę przewodu pokarmowego? Zastanawiasz się co możesz jeść, a czego lepiej unikać? Ta książka ułatwi Ci wybór diety, dzięki której jedzenie nie będzie Ci się kojarzyło z bólem.

47,90 zł 54,90 zł

Najniższa cena produktu 47,90 zł z dnia 23.03.2023

Darmowa wysyłka od 89,00 zł

Doskwierają Ci dolegliwości związane z układem pokarmowym? Cierpisz na refluks, SIBO lub zespół jelita drażliwego? Jeśli tak, z całą pewnością masz świadomość jak ważna dla codziennego funkcjonowania jest dieta. Pacjenci cierpiący na choroby, w których zjedzenie niewłaściwego produkty kończy się bólem i innymi objawami, nie jeden raz zastanawiali się co mogą zjeść, a co przysporzy im nieprzyjemnych dolegliwości.

Być może po usłyszeniu diagnozy którejś z chorób przewodu pokarmowego czujesz się zagubiony. W Internecie możesz znaleźć mnóstwo “złotych rad”, ale jedna przeczy drugiej lub okazują się one nieskuteczne. Ta książka pozwoli Ci poukładać sobie w głowie najważniejsze informacje dotyczące choroby, na którą cierpisz oraz ułożyć skuteczny plan działania.

IBS, SIBO, refluks, wrzody żołądka… - jak powinna wyglądać dieta?

Nie ma jednej uniwersalnej diety, która będzie odpowiednia dla każdego pacjenta. Każdy przypadek wymaga indywidualnego podejścia. Ale dzięki rzetelnej wiedzy na temat poszczególnych diet i przydatnych wskazówek dietetyka, możesz złagodzić przykre objawy. Justyna Pardyka omawia najpopularniejsze diety stosowane w chorobach przewodu pokarmowego. Wśród nich znajdziemy m.in.:

dietę lekkostrawną, 

dietę bez glutenu,

dietę bez laktozy,

dietę ubogoresztkową,

dietę fleksitariańską,

dietę DASH,

dietę śródziemnomorską,

dietę low-FODMAP.

Autorka opisuje zalety i wady poszczególnych sposobów odżywiania, wskazuje, w jakich schorzeniach będą one odpowiednie. Omawia najczęstsze choroby przewodu pokarmowego, ich przyczyny, objawy i sposób leczenia.

Książka wzbogacona jest o kilkadziesiąt przepisów, z których każdy posiada oznaczenie wskazujące, w której chorobie dana potrawa będzie odpowiednia.

M1884
23 Przedmioty

Opis

ISBN
978-83-8043-792-0
EAN
9788380437920
Okładka
miękka
Wymiary
165 x 220 mm
Ilość stron
304
Waga
0,46
Rok wydania
2022
Wydawca
Wydawnictwo M
Dodaj opinię dla tego produktu
Loading...