- -15%
EBOOK Ból trawienia. Diety w chorobach przewodu pokarmowego
- Ilość stron: 304
- ISBN: 978-83-8043-871-2
Cierpisz na zespół jelita drażliwego, refluks, SIBO lub inna chorobę przewodu pokarmowego? Zastanawiasz się co możesz jeść, a czego lepiej unikać? Ta książka ułatwi Ci wybór diety, dzięki której jedzenie nie będzie Ci się kojarzyło z bólem.
Najniższa cena produktu 33,92 zł z dnia 05.12.2024
Doskwierają Ci dolegliwości związane z układem pokarmowym? Cierpisz na refluks, SIBO lub zespół jelita drażliwego? Jeśli tak, z całą pewnością masz świadomość jak ważna dla codziennego funkcjonowania jest dieta. Pacjenci cierpiący na choroby, w których zjedzenie niewłaściwego produkty kończy się bólem i innymi objawami, nie jeden raz zastanawiali się co mogą zjeść, a co przysporzy im nieprzyjemnych dolegliwości.
Być może po usłyszeniu diagnozy którejś z chorób przewodu pokarmowego czujesz się zagubiony. W Internecie możesz znaleźć mnóstwo “złotych rad”, ale jedna przeczy drugiej lub okazują się one nieskuteczne. Ta książka pozwoli Ci poukładać sobie w głowie najważniejsze informacje dotyczące choroby, na którą cierpisz oraz ułożyć skuteczny plan działania.
IBS, SIBO, refluks, wrzody żołądka… - jak powinna wyglądać dieta?
Nie ma jednej uniwersalnej diety, która będzie odpowiednia dla każdego pacjenta. Każdy przypadek wymaga indywidualnego podejścia. Ale dzięki rzetelnej wiedzy na temat poszczególnych diet i przydatnych wskazówek dietetyka, możesz złagodzić przykre objawy. Justyna Pardyka omawia najpopularniejsze diety stosowane w chorobach przewodu pokarmowego. Wśród nich znajdziemy m.in.:
dietę lekkostrawną,
dietę bez glutenu,
dietę bez laktozy,
dietę ubogoresztkową,
dietę fleksitariańską,
dietę DASH,
dietę śródziemnomorską,
dietę low-FODMAP.
Autorka opisuje zalety i wady poszczególnych sposobów odżywiania, wskazuje, w jakich schorzeniach będą one odpowiednie. Omawia najczęstsze choroby przewodu pokarmowego, ich przyczyny, objawy i sposób leczenia.
Książka wzbogacona jest o kilkadziesiąt przepisów, z których każdy posiada oznaczenie wskazujące, w której chorobie dana potrawa będzie odpowiednia.
Opis
- Ilość stron
- 304
- ISBN
- 978-83-8043-871-2