EBOOK S.O.S. dla odporności
- Ilość stron: 352
- ISBN: 978-83-8043-846-0
Wstajesz rano i czujesz drapanie w gardle. Bolą cię mięśnie. Zastanawiasz się, czy to jakaś infekcja, czy po prostu źle spałeś. Za bardzo się spieszysz, by dłużej o tym myśleć. Tymczasem pod Twoją skórą toczy się wojna – bitwa za bitwą. Miliony walczą i umierają, abyś mógł tego dnia wyjść do pracy.
Najniższa cena produktu 34,90 zł z dnia 05.12.2024
Jeśli chcesz zrozumieć, jak to się dzieje, to w pierwszych rozdziałach tej książki przeczytasz o tym:
- jak działa Twój układ odpornościowy,
- jak wytwarzane są przeciwciała,
- jakie są ich rodzaje i do czego służą,
- jak wygląda pole walki z zagrożeniami.
Jeśli interesuje Cię to, w jaki sposób możesz wspomóc swoje przeciwciała w tej nieustającej walce, to w kolejnych rozdziałach przeczytasz o tym:
- jak zmienia się odporność wraz z wiekiem
- jaki ma ona związek z kondycją fizyczną,
- co jeść, a czego unikać,
- o co jeszcze, poza dietą, należy zadbać,
- czy łykać suplementy,
- czy stosować leki na odrobaczanie…
I wiele, wiele więcej!
Aby nie zostawić cię tylko z teorią, autorzy zaproponowali ponad 100 przepisów na rozmaite dania, dzięki którym wyposażysz swój układ odpornościowy w składniki niezbędne dla jego funkcjonowania. Wśród przepisów znajdują się również receptury na roślinne specyfiki – napary, syropy, soki - wzmacniające odporność lub pomocne w walce z infekcją.
Przepiękne zdjęcia, atrakcyjne grafiki, ciekawe ilustracje i zestawienia sprawiają, że lektura książki jest nie tylko pożyteczna, ale i niezwykle przyjemna.
Świetna pozycja, która bardzo kompleksowo zgłębia temat odporności skupiając się na wielu istotnych czynnikach, które dopiero idąc w parze, mogą okazać się prawdziwie skuteczną tarczą w walce z wieloma chorobami.
Autorzy zwracają uwagę na poszczególne elementy stylu życia, tłumacząc w sposób przystępny ich korelację z układem odpornościowym. Czytelnik dostaje konkretne wskazówki i duże pole do wyciągania trafnych wniosków dotyczących zmian zarówno w swojej kuchni, jak i suplementacji, ruchu czy nawet środowisku, które wpływa na poziom codziennego stresu.
Pozycja pod kątem merytorycznym zdecydowanie zasługuje na miejsce w biblioteczce, a uroku dodaje jej graficzna strona, która sprawia, że czas spędzony z książką to sama przyjemność.
Anna Reguła, dyplomowany dietetyk i popularyzatorka wiedzy o zdrowym stylu życia (@niekoniecznie_dietetycznie)
Książka jest fantastyczną pozycją dla wszystkich tych, którzy chcą zadbać o swoją odporność i cieszyć się zdrowiem i witalnością. Autorzy w sposób bardzo przystępny wyjaśniają, jak działa układ odpornościowy oraz wskazują czynniki wpływające na jego kondycję. Dyskutują z wieloma mitami dotyczącymi żywienia, dzięki czemu Czytelnik znajdzie odpowiedzi na dręczące go pytania.
Pozycja ta jest, można by rzec, „drogocenną pigułką”, w której zebrano zalecenia oraz przepisy, by odżywiać się zdrowo, lekko i smacznie.
Nie pozostaje więc nic innego jak sięgnąć po ten cudowny lek na odporność, jakim jest bez wątpienia ten poradnik. Serdecznie polecam!
Dr Katarzyna Kasperkiewicz, mikrobiolog, Instytut Biologii, Biotechnologii i Ochrony Środowiska, Wydział Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Śląski w Katowicach.
Opis
- Ilość stron
- 352
- ISBN
- 978-83-8043-846-0