

Pyszna belgijska czekolada wykonana ręcznie tylko z naturalnych składników z dodatkiem kandyzowanych wiśni.
Oddajemy w Wasze ręce czekoladę Ethiopian Cross — ręcznie wytwarzaną w małej rodzinnej manufakturze. Jej podstawą jest prawdziwa, aromatyczna belgijska czekolada w oryginalnym połączeniu smaków. Do jej produkcji stosowane są wyłącznie naturalne składniki: prawdziwe masło kakaowe oraz najlepsza, naturalna wanilia. To nadaje naszej czekoladzie niepowtarzalny smak i aromat i sprawia, że dosłownie rozpływa się w ustach.
Kupując tę czekoladę, wspierasz misję salezjańską w Shire, w Etiopii
Shire to miasteczko położone na północy kraju. Misja salezjańska rozpoczęła tu swoją działalność w 2008 roku. Szczególnego wsparcia wymaga praca wśród dzieci i młodzieży, przede wszystkim biednej, opuszczonej i zagrożonej.
Składniki: czekolada 73%(miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), wiśnie kandyzowane 27% (wiśnie, cukier, woda, koncentrat wiśniowy)
Masa kakaowa w czekoladzie min. 60%
Może zawierać: mleko, orzechy i zboża zawierające gluten.
Masa netto: 110g.